Skip to main content

5 ворогів підвищеної чутливості зубів

Ви страждаєте від підвищеної чутливості зубів? Зазвичай це означає, що зубам необхідний додатковий догляд і турбота. Перш за все, потрібно відмовитися від деяких небезпечних звичок і продуктів, здатних погіршити і без того порушений стан зубної емалі. Для цього важливо знати в обличчя 5 ворогів Ваших зубів при підвищеній чутливості.

Ворог № 1: холодне

icecream.jpg

Думали втопити проблеми з чутливістю зубів у відерці морозива? Обережніше! Емаль не дає зубам замерзнути, коли ви їсте холодне. Якщо емаль стоншується, їсти холодну їжу стає боляче. Навіть холодне повітря може спричинити різкий біль у зубах.

Ворог № 2: гаряче

fire.jpg

Так само, як шкіра реагує на бризки окропу, зуби не переносять таких гарячих рідин, як кава, чай і суп, якщо емаль потоншала.

Ворог № 3: кисле

kisloe.jpg

Ви любите цитрусові, помідори, солоні огірки, кислі льодяники, дієтичну газовану воду і вино? А ваші зуби - ні. Кислота руйнує емаль, роблячи зуби чутливими як ніколи.

Ворог № 4: солодке

sladkoe.jpg

Ще один винуватець появи кислот. Бактерії, що живуть у роті, обожнюють цукор, і, чим більше ви його їсте, тим більше кислот вони виробляють. Звичайно, всім нам іноді хочеться солоденького, але краще уникати газованих і спортивних напоїв, а також соку.

Ворог № 5: тверде

tverd.jpg

Коли ви їсте шматочки льоду, льодяники і горіхи, на зубах можуть з'явитися тріщини: це значить, нерви ваших зубів у небезпеці!