Skip to main content

Рослинні екстракти в косметиці

З давніх часів люди застосовують в косметичних і медичних засобах всілякі трави та квіти.

Нині існує багато наукових доказів того, що екстракти рослин мають чудодійні властивості. Трав'яна або квіткова косметика, призначена для догляду за шкірою, часто має омолоджувальний ефект, сприяючи зміцненню та очищенню шкіри. Завдяки цим прекрасним властивостям з кожним роком виробники розширюють випуск засобів для догляду за тілом і волоссям, до складу яких входять екстракти рослин.

Що таке екстракт

Екстрактом прийнято називати витяжку лікарських речовин з рослин за допомогою розчинників (спирту, води, ефіру, гліцерину та їх сумішей). Найчастіше вона має високу концентрацію та очищена від осаду. Відповідно до типу розчинника, екстракти бувають водні, спиртові та ефірні. Також їх поділяють на рідкі (концентровані або неконцентровані) та сухі (сипкі). Зберігати екстракти бажано в прохолодному темному місці.

Застосування і властивості деяких рослинних і природних компонентів

aloeveragel_douche_et_shampoing_le_petit_marseillais_1.jpg

Екстракт алое. Завдяки особливим і різнобічним властивостям цієї рослини, витяжку з неї досить успішно застосовують у косметиці, призначеній для догляду за тілом і волоссям різних типів. Екстракт алое має біостимулювальну, ранозагоювальну та омолоджувальну дію. Він тонізує, зволожує і має фотозахисну властивість.

jasmin_gel_douche_et_shampoing_le_petit_marseillais.jpg

Екстракт жасмину. Витяжку з цієї рослини застосовують у косметиці, призначеній як для щоденного догляду за тілом і волоссям (шампуні, креми), так і для додаткових процедур, пов'язаних з релаксацією (масажних кремах, масках та ін.). Екстракт жасмину має тонізуючі властивості, допомагає пом'якшити шкіру та нормалізувати роботу залоз внутрішньої секреції.

fete_de_la_myrtill.jpg

Екстракт лохини. Цей екстракт насичений рослинними компонентами (флавоноїдами), що поглинають ультрафіолетові промені і захищають шкіру від пошкодження вільними радикалами. Він багатий в'язкими речовинами і вітамінами, а також містить натуральні AHA-кислоти, які м'яко очищують і відбілюють шкіру. Екстракт лохини чудово підходить для жирної шкіри, оскільки він має себорегулювальні властивості. Крім того, він відновлює і заспокоює запалену і пошкоджену шкіру обличчя.